Aksaray Üniversitesi
Ortaköy Meslek Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulumuzda 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminin Değerlendirilmesi ve Bahar Dönemine Hazırlık Gündemiyle Akademik Personelimizle Toplantı Gerçekleştirildi

23.03.2021 tarihinde, Meslek Yüksekokulumuz konferans salonunda, fiziksel mesafe başta olmak üzere salgın sürecinde belirtilen önlemler çerçevesinde, “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminin Değerlendirilmesi ve Bahar Dönemine Hazırlık” gündemiyle akademik personelimizle toplantı yapıldı. Öğretim elemanlarının tam kadro katıldığı toplantıda, Ortaköy MYO Müdürü Öğr. Gör. Zeynel Abidin Koyuncu, uzaktan eğitim süreci başta olmak üzere, MYO binamıza doğalgaz çekilmesi, yerleşkemize ilişkin çeşitli peyzaj çalışmaları, Meslek Yüksekokulumuzda uygulanmakta olan Ortak Eğitim Programı, Final Sınavları, Bütünleme Sınavları ve Yaz Stajı Uygulamasına yönelik çeşitli konularda bilgi vermiş ve bazı değerlendirmelerde bulunmuştur.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde, öğretim elemanlarımız tarafından derslerimizin tamamının ASUZEM üzerinden çevrim içi bir şekilde verildiğini, aynı şekilde derslerle ilgili materyaller de sistem üzerinden öğrencilerimizin hizmetine sunulduğunu, bu süreçte öğrencilerimizle iletişim kanallarının açık tutularak olası bir mağduriyetin önüne geçildiğini belirten Ortaköy MYO Müdürü Öğr. Gör. Zeynel Abidin Koyuncu, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Yusuf Şahin Hocamızın öngörüsü doğrultusunda uzun zamandır faaliyette olan Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulmuş olması, öğrencilerimizin bazı dersleri uzaktan eğitim yoluyla almalarını sağlamıştır. Bu stratejik vizyon sayesinde, öğrencilerimize uzaktan eğitim konusunda ciddi bir altyapı ve tecrübe kazandırılmıştır. Bu tecrübe, salgın sürecinde bir anlamda elimizi kolaylaştırmış, hem öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın hızlı ve etkin bir şekilde sisteme entegre olmalarını beraberinde getirmiştir” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı sonunda, Ortaköy MYO Müdürü Öğr. Gör. Zeynel Abidin Koyuncu, öğretim elemanlarına, bu zorlu süreçte, mesai mefhumu gözetmeden, öğrencilerimizle iletişim kanallarını açık tutarak herhangi bir mağduriyete sebep vermeyecek şekilde emeklerini esirgemedikleri için teşekkür ettiğini belirtti. Toplantı, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminin genel anlamda değerlendirilmesi, Bahar Döneminde yapılacak çalışmaların istişare edilmesi ve uzaktan eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda fikir alışverişiyle devam etmiştir.